| Autor |
Wiadomość |
dellos
Moderator

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 8:09 pm |
|
|
Oto jaki mail otrzymała redakcja odnośnie książki Gettysburg z wydawnictwa attyka:
W marcu Gettysburga nie uda nam się wydać, ale opóźnienie nie powinno być zbyt wielkie. Może zdążymy na koniec kwietnia. Książka jest zredagowana i w tej chwili kończymy czytanie pierwszej korekty. Pan Swoboda sporo w tej książce podopisywał, dzieki czemu książka powinna odbiegać na plus od dwóch poprzednich wydań (notabene bardzo dobrych). Jak twierdzi Autor, tym razem ma to być wersja ostateczna. Mamy też sporo fajnych ilustracji do tej pracy. W końcu Pan Swoboda od dwóch lat przebywa w Stanach, więc pościągał co się da. Z dobrych wieści jest jeszcze ta, że Pan Swoboda przypuszczalnie napisze dla Attyki kolejną książkę stanowiącą monografię innej znanej bitwy z okresu wojny secesyjnej. Co to będzie, na razie nie mogę wyjawić. Jak Gettysburg trafi do druku, dam znać. Zależy mi, aby nastąpiło to jak najszybciej, ale nie kosztem jakości.
Pozdrawiam serdecznie
Jacek Biernacki
Attyka _________________ niebieski z www.wojnasecesyjna.com
3xColt Walker, 2xColt Navy, Coatch Riffle, Enfield 3b |
|
| Powrót do góry |
|
 |
kargen

|
Wysłany: Nie Mar 21, 2010 11:16 pm |
|
|
a kiedy kolejna część "trylogii"? Znaczy "Kiling Angels"? _________________ For Dixie's land we take our stand, And live or die for Dixie! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Pon Mar 22, 2010 5:04 pm |
|
|
Coż za dobra nowina, iż już w kwietniu będzie nowy "Gettysburg". I to z - mam nadzieję ciekawymi uzupełnieniami.
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dellos
Moderator

|
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 12:15 pm |
|
|
Podobno z bardzo ciekawymi uzupełnieniami i dostaniemy książkę chyba kilka egz. dla klubowiczów  _________________ niebieski z www.wojnasecesyjna.com
3xColt Walker, 2xColt Navy, Coatch Riffle, Enfield 3b |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Wto Mar 23, 2010 5:18 pm |
|
|
| ...mam cicha nadzieję, że nie tylko militarnymi lecz również i tym co było "...after...' czyli o Camp Letterman |
|
| Powrót do góry |
|
 |
U.S.Grant

|
Wysłany: Czw Maj 13, 2010 9:41 am |
|
|
Według informacji w sieci książka ma być wydana w połowie czerwca dopiero. Mam tylko nadzieję, że będzie duża różnica w porównaniu do wcześniejszego wydania. _________________ Unconditional Surrender |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|