| Autor |
Wiadomość |
yankes62
Moderator
|
Wysłany: Wto Lut 16, 2010 8:52 pm |
|
|
Witam.CZAS ZACZĄĆ. Mimo że od ogłoszenia zaciągu minął wiek cały ,nasze szeregi zasilił jedynie Fred. Jest nas tylko (lub aż ) czterech. Posiadamy kompletne umundurowanie oraz wyposażenie( łącznie z bronią ) potrzebne do rekonstrukcji "ACV" . Ostatnimi elementami są koszule. Dzięki uprzejmości kaprala z 14 th. Louisiana (przysłał nam swoją koszulę) za tydzień podeślę kilka zdjęć całego ekwipunku. Pierwszą imprezą w której weźmie udział 58 th.N.Y. będzie Boxberg. Pozdrawiam wszystkich "niebieskich".Szarzy mają sie dobrze , w tym czasie pod ich sztandar zgłosiło się wielu chętnych.Widocznie ochotnicy z nad Wisły maja we krwi "rokosz ,rebelię,i inne niecne uczynki"  _________________ Jeśli twierdzisz że zrobiłeś w życiu już wszystko- to znak żeś trup! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
Infantryman
Moderator

|
Wysłany: Sro Lut 17, 2010 10:39 pm |
|
|
Melduję gotowość! Kurcze, dręczy mnie jedna sprawa. Nie wiem, kiedy obszyję się na tą epokę  _________________ "To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, ale prawdopodobnie to koniec początku!" |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yankes62
Moderator
|
Wysłany: Czw Lut 18, 2010 8:10 pm |
|
|
Zadaj pytanie ( na PW) Fredowi .Jest na etapie szycia całego "yankeskiego" munduru ( wysłałem mu swój do skopiowania) _________________ Jeśli twierdzisz że zrobiłeś w życiu już wszystko- to znak żeś trup! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yankes62
Moderator
|
Wysłany: Pon Mar 08, 2010 9:52 pm |
|
|
Witam. A fotów jak nie było tak nie ma
Ale będą w niedzielę 14.03. Koszula o której pisałem w lutym ma być gotowa w piątek Na aledrogo udało mi się kupić okulary oraz zegarek z epoki .Wszystkich zainteresowanych proszę o cierpliwość. _________________ Jeśli twierdzisz że zrobiłeś w życiu już wszystko- to znak żeś trup! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 1:57 pm |
|
|
Mam pytanie.
Dysponuję pewną ilością ilustracji dotyczących umundurowania armii Północy, ale jak tu je zamieścić. Z przyczyn zawodowych pewne "...strony..." mam automatycznie blokowane. Czy mogę liczyć na pomoc w tym temacie ze swej strony służę ewentualnym pokazem medycznym: jak najbardziej w stylu epoki (i bez błędów od jakich nie ustrzegli się nawet producenci "Gettysburga").
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
yankes62
Moderator
|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 6:32 pm |
|
|
Witam. Wejdź na stronę www.louisiana.pun.pl
Następnie - INNE- Wklejanie zdjęć do postów . Tam nam się to udawało .Tutaj jeszcze nie próbowałem .  _________________ Jeśli twierdzisz że zrobiłeś w życiu już wszystko- to znak żeś trup! |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 9:48 pm |
|
|
Ta strona permanentnie mi się blokuje, ale spróbuję zebrać wszystko i otworzyć oddzielny folder na mojej Picasie puki jeszcze jakoś "...chodzi..."
Pozdrowienia dla PÓŁNOCY |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 10:34 pm |
|
|
"...Poprzedni plik został prawidłowo umieszczony.
Plik został pomyślnie przesłany.
Będzie widoczny po akceptacji przez administratorów. ..."
Oto "...coś..." co mi się wyświetliło po przesłaniu przez mnie rysunków do galerii. Mam nadzieję, że nie jest to długi czas, bowiem jest tam również poszukiwany rysunek koszuli + kamizelki.
Chciałabym zamieścić coś więcej m. in. plansze A. Jouineau - autora monografii o umundurowaniu i uzbrojeniu wojsk Unii i Konfederacji.
Mam również fotografię ambulansu 58th NY.
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
admin
Site Admin
|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 12:30 pm |
|
|
Coż z koszuli rysunków zostało dodane do nas do galerii  _________________ Serdecznie Pozdrawiam,
admin |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 4:04 pm |
|
|
Dziękuję, czyli już wysyłam następne ilustracje.
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Pią Mar 12, 2010 4:25 pm |
|
|
...wysłane, mam nadzieję, że znajdą aprobatę. W zbiorach więcej mam fotografii dokumentacyjnych i reprodukcji obrazów, więc przypuszczam, że jak "...się wciągnę..." będę regularnie zasilać galerię w ciekawostki.
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Sob Mar 13, 2010 6:01 pm |
|
|
Zdjęcia zamieszcza się bardzo prosto - dziękuję za zaufanie. Pytanie teraz - jak z mapami i tekstami w PDF, oraz czy dane bibliograficzne są mile widziane.
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Nie Mar 14, 2010 5:59 pm |
|
|
Przypuszczalnie "...usadowiłam się... w tej rubryczce, ale chętnie "...przeskoczę..." do innych. Zajrzawszy głębiej do mojego komputera znalazłam tam rysunki poświęcone mustrze piechoty Unii. Jest tego dosyć dużo - wszystkie postawy+atak na bagnety i obrona przed kawalerią. Czy coś takiego również można tu zamieszczać.
Pozdrowienia |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dellos
Moderator

|
Wysłany: Sro Mar 17, 2010 11:30 pm |
|
|
Jasne wrzucaj wszystko co masz, na pewno się przyda... jeśli będziesz potrzebował jakiś nowy dział czy coś to pisz na PW
no i kolejna osoba chce pomóc w rozwoju strony, bardzo nas ten fakt cieszy! _________________ niebieski z www.wojnasecesyjna.com
3xColt Walker, 2xColt Navy, Coatch Riffle, Enfield 3b |
|
| Powrót do góry |
|
 |
dziamgot

|
Wysłany: Czw Mar 18, 2010 10:03 pm |
|
|
Serdecznie dziękuję za przyjęcie moich fotografii. Na kanwie tych ze scenami z ambulansów postaram sie przygotować krótki tekst o medycynie ówczesnej może biogram Lettermana - szczerze powiedziawszy brak mi Jego postaci i w "Bogach i bohaterach" i w "Gettysburg" a był, działał i nie tylko w ambulansie.
Raport jest trochę przydługi ale jakąś "...esencję..." z niego wykroję.
...no i oczywiście to co zawsze - jestem kobietą, ale gdy ujawniam moje zainteresowania no to widzę albo albo ale widać panie mają diametralnie inne upodobania.
Pozdrowienia. |
|
| Powrót do góry |
|
 |
|